گروهی از نوجوانان با اجرای موسیقی به شیوۀ خراسانی در تلاش حیات دوبارۀ این سبک موسیقی خراسانی در سراسر کشور استند.
این گروه که بیشتر آنان دانشآموزآن دختر استند، شعرهای عارفانه و تصوفی را از مولانا جلالالدین بلخی و حکیم ناصرخسرو با سازهای دف و رباب میسرایند.
این نوجوانان نام گروۀ شان را «بزم وحدت» گذاشتهاند. آنان میگویند که اکنون این سبک موسیقی تنها در پامیر بدخشان، تاجیکستان و شمال پاکستان بیشتر در بزمهای عارفانه و تصوفی اجرا میشود.
ارمغان رووفی که آوازخوان و ربابنواز است، عضو این گروه است: «ما این گروه را پنج سال پیش ایجاد کردیم. من به موسیقی علاقه داشتم و خواستم عضو این گروه باشم و نواختن رباب را نیز در دو سال آموختم.»
عنبرین صمدی، عضو دیگر این گروه نیز بیان داشت: «دراین سبک ما شعرهای تصوفی را میخوانیم شعرهای از شاعران چون مولانا جلالالدین بلخی و حکیم ناصر خسرو را بر میگزینیم.»
آمنه افغان، عضو دیگر گروۀ بزم وحدت میگوید که به مناسبتهای رسمی و ویژه این سبک موسیقی را اجرا میکنند: «در این گروه من دف مینوازم. دف و رباب دو ابزار موسیقی استند که در این گروه با این سبک نواخته میشوند.»
حبیبالرحمان روفی، بنیادگذار گروۀ بزم وحدت نیز بیان داشت: «سبک موسیقی خراسانی نزدیک به هزار سال قدمت دارد و در افغانستان در پامیر بدخشان هنوز زنده است و شنیده میشود.»
اکنون این موسیقی خراسانی تنها در حوزۀ پامیربدخشان، تاجیکستان و شمال پاکستان شنوندهگان خودش را دارد - سبکی که در افغانستان گذشته بسیار دیرینه داشتهاست اما اکنون در بسیاری بخشهای کشور فراموش شدهاست.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12109
تگ ها: